• Radionica izrade računalnih igara

    Kako bi se aktivirala domaća zajednica programera, animatora i ilustratora, Animafest Zagreb 2013 organizira radionicu izrade računalnih videoigara.

     

    Od 5. do 8. lipnja polaznici radionice u manjim će timovima, sastavljenima od animatora i programera, izrađivati vlastitu računalnu igru, upoznajući se neposredno s neograničenim kreativnim mogućnostima toga posla. Služeći se vrhunskom tehnologijom u laboratoriju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, istražit će potencijale transmedijske veze animacije i računarstva, na kojoj se temelji ne samo procvat nezavisno produciranih igara u posljednjem desetljeću nego i velik dio bogate povijesti digitalne zabave. Voditelji su radionice znanstvena novakinja Aleksandra Čereković (FER) te umjetnički novak Darko Masnec (ALU) u koordinaciji s prof. dr. sc. Igorom Pandžićem (FER).

     

    Radionica je predviđena za 20 polaznika, koji će se podijeliti u timove od četiri člana. Prijaviti se mogu svi s iskustvom u razvoju softvera (C++, Java, Unity…) i/ili dizajnu i animaciji (Maya, Blender, 3D Studio Max, Photoshop, Illustrator, GIMP, Inkskape…), a prednost kod selekcije imat će studenti viših godina FER-a te Odsjeka za animirani film i nove medije na ALU. Rezultati će biti objavljeni na Animafestovim službenim stranicama do 24. svibnja 2013.