• Oprez, dolazi Bura Znanja!

  Da ne izmišljam toplu vodu, jednostavno ću c/p-at kako sami autori opisuju svoj hvalevrijedan projekt:

   

  (LINK: http://buraznanja.uniri.hr/)

   

  “Bura Znanja je studentska organizacija Sveučilišta u Rijeci koja je prije godinu dana započela izradu suvremene online platforme koja pruža besplatno obrazovanje dostupno svima.To je prva udruga u Hrvatskoj s takvom inicijativom koja djeluje po uzoru na vodeća svjetska sveučilišta.

   

  Osnovna djelatnost Bure Znanja je pretvaranje sveučilišnih nastavnih materijala u multimedijalni oblik.Pritom se postavlja standard koji osigurava da isti materijali budu zanimljivi, zabavni, vizualno i auditivno privlačni, visoke produkcije, adaptivni i dostupni u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu. Naposljetku, takvi se materijali distribuiraju kanalima svih društvenih mreža putem kojih se svakodnevno dopire do ciljanih skupina.

   

  Glavna je karakteristika Udruge multidisciplinarni pristup u organizaciji, inovativnost, kreativnost i nepresušna energija mladih koji dijele zajedničku viziju i želju da unaprijede hrvatski obrazovni sustav uvodeći provjerene i najsuvremenije metode rada s prestižnih svjetskih centara znanja. Isto tako, pažljivo se njeguje kvalitetna suradnja s mentorima i institucijama s kojima je Udruga u partnerstvu kako bi se što efikasnije, brže i lakše realizirali zajednički ciljevi.

   

  Cilj je Udruge proširiti platformu što većim brojem multimedijalnih kolegija te omogućiti svim hrvatskim studentima (s vremenom i studentima izvan Hrvatske) pristup informacijama putem najnovijih tehnologija. S obzirom da mladi smatraju ovu ideju vrlo privlačnom, očekuje se nastavak postojećeg stalnog rasta medijske popularnosti inicijative. Projekt je već privukao pozornost zainteresiranih pojedinaca širom svijeta pa Udruga ima suradnike iz zemalja poput SAD-a, Singapura i Indije.”